Open Forum

Payments Application

  • 1.  Payments Application

    Posted 05-16-2018 10:24 AM
    Has anyone seen this, or maybe know what I can do to resolve:

    I have a payment I am trying to apply to an AR Invoice.  The Invoice shows as "open/unpaid" on the Customer trial Balance.  Yet, when I go into the payment applications section, the same invoice is not showing up at all, so as not to be there to apply the payment.  There were three invoices for this particular customer that were paid on the same check.   I was easily able to post payment for the 1st two invoices, when I got to the last, it does not come up as "open" to apply payment.  I know for sure, this particular invoice was not previously paid.

    What could be keeping this invoice from coming up in "Payment applications" so that I can post the actual customer payment??

    ------------------------------
    Rhonda Beaubouef
    MARITIME PILOT SERVICES
    METAIRIE LA
    ------------------------------


  • 2.  RE: Payments Application

    Posted 05-16-2018 10:27 AM
    Start a new Payment App batch......click in the batch number field & F3......look for an existing batch with a status of H (hold).....the most common issue here is that there is an existing batch that was started and never released (or deleted).

    ------------------------------
    Randy Andrews
    Manager-Dynamics SL Support
    RSM US LLP
    Chicago IL
    ------------------------------



  • 3.  RE: Payments Application

    Posted 05-16-2018 02:38 PM
    Thanks!  That was it, your solution worked perfectly.  I appreciate your help!

    ------------------------------
    Rhonda Beaubouef
    MARITIME PILOT SERVICES
    METAIRIE LA
    ------------------------------